Fashion

MARGIELA åren med HERMES

Hej lördag,

Är ute på Ingarö och njuter av litteratur och frid. Idag besökte jag Artipelag och njöt en fantastisk lunch buffé.

Efter det gick vi in på utställningen MARGIELA åren med HERMES.

MARGIELA åren med HERMES

Utställningen är en tillbakablick mot det banbrytande samarbetet mellan den avantgardistiska designern Martin Margiela och det parisiska modehuset Hermes mellan åren 1997-2003.

Under årens lopp har Margiela skapat sig en central plats i modets avantgardekretsar. Där gränsen mot konsten alltid varit öppen.

De sex år som Margiela designade för Hermes anser man som en av de mest framgångsrika perioderna i modehistorien. Kollektionerna han skapade är dessutom fortfarande en av de mest betydande förebilderna för många av modeskapare.

Maison Margiela hade samarbete med HM hösten 2012.

Jag har träffat grundaren till Arkipelag som även är grundare till Baby Björn nämligen entreprenören Björn Jakobson. Träffade även hans hustru och barn då jag arbetade för BB Stockholm Family.

Tack för en underbar dag och mina följare ha en underbar fortsatt helg.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/dynamit-san-remo/

 

Kram Hannah

MARGIELA åren med HERMES

MARGIELA åren med HERMES MARGIELA åren med HERMES MARGIELA åren med HERMES MARGIELA åren med HERMES MARGIELA åren med HERMES

Det jag la märke till idag var att trots i en bransch som ofta förordar ungdom och konsumtion används medelålders kvinnor som modeller vilka är Hermes centrala målgrupp.

MARGIELA åren med HERMES

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *