Abort

Måndags Pomperipossa

För mig har preventivmedel alltid varit min makt. En enda gång har en man tagit fram en kondom för mig och det var min ex make.

Före p-pillret var det mannen som hade större ansvar för skydd genom att använda kondom. I dag vilar ansvaret helt på kvinnan. Det är i min kropp graviditeten kommer att växa. Jag personligen vill ta det ansvaret. Tre gånger har jag har varit gravid. Förlorade en son i ett relativt sent missfall. Efter det föddes två döttrar år 2002 samt 2003, min största lycka.

Ni ska få följa med mig på en färd

Sverige 1920-tal. Manlig chef förälskar sig i en 17 år som är student. Därför att hon som var så talangfull och så full av liv. Flickan avvisar honom inte utan hon blir kurtiserad. Som så många gånger resulterar kärleksaffären i en graviditet. Eftersom p-pillret kom först 1965 till Sverige. Abort var förbjudet.

Flickan måste resa iväg som ett resultat av skvallret. Hon kunde inte säga ja när han erbjöd henne äktenskap. För hon blev aldrig kär.

 

Måndags Pomperipossa

Hon reste till Köpenhamn och födde sin son. Hon lämnade bort den lille till en fosterfamilj. Med förhoppningen att återförenas en dag. Ni vet vilken kvinna jag skriver om. Vi kan se liknande scenario i den svenska dramaserien “Vår tid är nu“.  Maggan tvingas lämna sin son Uno till fosterfamilj. Vi får följa hennes längtan efter sitt barn och hur hon dessutom hämtar hem honom igen.

Läste om “p-pillret – först älskat nu ratat”.

Att 180 000 kvinnor i Sverige laddat ner appen Natural Cycles.  Jag är skeptisk till då jag hjälp många kvinnor som misslyckats i den metoden.  Glöm aldrig att vi människor är djuriska

Jag har empati och förstår att en del mår dåligt av sina preventivmedel. Artikeln belyste skrämmande berättelser om suicid försök.

I dag är Sverige ett land i förändring.  Jag kommer kämpa för kvinnor och barns rättigheter på mitt eget sätt. Välfärdslandet kommer inte finnas i framtiden. SÅ det kan vara bra att fundera på vad en abort kostar att göra utan subvention.

Min konklusion är att förkovra sig av kvinnans historia Mio Min Mio.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/mitt-forsta-blogginlagg-relationer/

Askunge kram Hannah

 

Måndags Pomperipossa

2 reaktioner på ”Måndags Pomperipossa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *