Dejting

Innan dejten googla Lexbase

Hej,

När en del människor går igenom tuffa händelser i livet så kan det hända att självkänslan går ner. Det kan handla om att man har en otrygg anknytning men tror ingen forskning utforskat detta jag tycker det är ett intressant ämne.

Här kommer historian om Alicia.

Alicia är singel i Stockholm under pandemin 2020 och hennes tillvaro lyser i sin frånvaro av en partner, inte ens en älskare syns till. En god vän till henne säger:

“Alicia, du måste ju dejta”.

Hon lyssnar till sin kloke vän och sagt och gjort så tackar Alicia ja till en middag någonstans i Stockholms innerstad. Hon hade träffat mannen i fråga tidigare genom vänner så det kändes ganska tryggt. De börjar umgås men hon känner snart en klump i magen att något inte stämmer. Mannen är väldigt smörig inför henne och ytlig. Alicia känner snabbt att han inte matchar henne och berättar så att han ska förstå att det inte skulle bli något romantiskt mellan dem.

Hon blev aldrig hembjuden till honom utan han ville bara hänga hemma hos henne. Alicia började googla på hans namn men han fanns inte där han sa att han hade sin lägenhet. Hon frågade honom vilket han viftade bort sa något om att han var skriven utomlands.

Innan dejten googla Lexbase

En kväll beslöt hon sig för att knäcka gåtan. Alicia visste vilken stad han kom från men fick inga träffar. Hennes gnagande magkänsla fick Alicia att söka på hans namn på Lexbase.

Hon finner hans namn och personnummer men på en ort hon inte känner till. Går in på google maps och ser att orten ligger nära staden som han kommer ifrån. Betalar 89 kr och läser att han är en dömd kvinnomisshandlare. Inte bara en gång utan flera.

Den natten kan hon inte sova en blund. Känner sig lurad då hon suttit i hennes kök och visat mannen filmen “Kära Pappa“.

Har du missat se kortfilmen som miljoner människor sett så bara klicka så kan du se den. Syftet är att visa hur kränkningar och våld är vardag för många unga tjejer och kvinnor i samhället.

På morgonen ringer Alicia upp mannen och ställer honom mot väggen och han skriker:

“Va fan talar du om?. Kan jag få bjuda ut dig på middag?”

Alicia svarar:

“Nej tack då jag inte umgås med kvinnomisshandlare”

Det fanns massa att läsa i domen bland annat att mannen fått behandling i kriminalvårdens regi att lära sig att hantera sina impulser. Hon inser att det misslyckats då han senaste domen då han var under skyddstillsyn och efter behandling återgick i brott igen. Det Alicia la märke till tidigt var att han hade en dålig kvinnosyn allt från att baktala Greta som vid denna tid inte ens var myndig till att kalla kvinnor med rätten till sin egen kropp och sexualitet för madrasser.

Så tips innan dejten googla lexbase.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/jag-har-blivit-fysiskt-misshandlad/

 

Kram Hannah

Innan dejten googla Lexbase

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *