Event

Fadime blir film

Hej Tisdag

  • Fadime blir film

I söndags närvarade jag för tredje gången vid Fadimegalan som dessutom är årets viktigaste gala. För mig var en ny bekantskap Sabinije Von Gaffke som var konferencier otroligt skicklig sådan och även snygg.
Jag är väldigt känslomässig så alltid när de spelar upp Fadimes tal i riksdagen fylls mina ögon med tårar. I dag är det 18 år sedan Fadimes far sköt ihjäl henne kallblodigt. För att hon ville studera och blev kär i en man Patrik och ha sin frihet och mänskliga rättigheter.

Den dagen Fadime skulle flytta hem till Patrik dog han i en oförklarlig bilolycka 1998.

Fadime blir film

Jag och alla andra som närvarade på Fadimegalan fick reda på att det kommer bli en film om Fadimes korta liv och kärleken till Patrik.

De två ligger på samma begravningsplats i Uppsala där det är kransnedläggning på Fadimes grav i dag. Glömmer aldrig när Fadime dog då jag nämligen höggravid med min äldsta dotter.

 

Många bäckar små. Jag bidrar med att köpa deras armband och igår köpte jag en ring från Why UF, ett UF- företag som ger en del av vinsten till GAPF.

Mia Skäringer och Camilla Thulin lämnade över en check för ”no more fucks to give” knytblusens bidrag till GAPF drog in massa pengar.
Fadime blir film

Årets Pela- och Fadime utmärkelsen gick till Maria Rashidi en svensk och iransk kvinnorättsaktivist. Hon blev utsatt för en saltsyra attack utanför sitt hem av sin make. Efter attacken har hon gjort över 100 operationer och slutligen mist större delen av sin syn. För att hon ville skilja sig från sin make.
Hon är ordförande i Kvinnors Rätt

Önskar er alla en fortsatt fin tisdag och vill skicka kärlek till min familj, vänner och bekanta som står upp för mig.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/forsvarsmekanism…ska-overlevnaden/

 

Kram Hannah

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *