corona

Corona nära mig nu

Hej Tisdag!

I går när jag cyklar ner på stan stod två stora ambulanser utanför min port. Jag gick fram och undrade vad som hänt? De svarade att de inget fick säga men att jag snart skulle bli varse. De plockade fram blå skyddskläder. Jag kunde inte stanna men fick höra sen att det var ingen corona i vårt hus. Utan att ambulansmännen åkte strax vidare.

Corona nära mig nu

Det jag gjort är att min dotter som besökte Alperna i Frankrike kom hem med feber men inga andningssvårigheter. Jag ringde 1177 och de sa att det inte fanns någon risk i Valdi som hon besökt. Så ingen provtagning var aktuellt. Mina barn är hemma nu från skolan då många varit i Norra Italien .Där smittspridningen varit påtagligt då det finns många människor från Kina i Italien och fientligheten mot kinesiska turister ökar så skyltar på vissa barer i Rom står det nu skyltar att kineser icke är välkomna in.

Jag besökte idag Barolo och Friends på Operaterassen och det var knappt några människor där. Jag tog en snabb promenad dit och det första jag gjorde var att tvätta mina händer noga och tog inte i hand med någon. Smakade några viner men gick sedan hem.

Corona nära mig nu

Corona nära mig nu

Då Corona nu sprids då människor varit utomlands och har en inkubationstid på 14 dagar är att ha god handhygien och undvik hand och kramar.
Får du symtom som feber och andningssvårigheter ring 1177. Uppsök icke akutmottagning eller annan sjukvård.

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *