Musik

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri

Hej Tisdag,

Vilket härligt väder vi har!

I morse cyklade jag snabbt till mitt kontor som ligger i Liljeholmen och träffade dessutom bästa chefen Maria som ger mig härlig energi.

Jag har inte berättat så mycket om mitt 50-års kalas som inträffade den 28 augusti men börjar idag med att berätta om dagen efter.

Min mobil väcker mig före klockan 09.00. Ska villigt erkänna att jag var riktigt trött men därtill kommer att har jag lovat att dela ut blommor på en konsert så kan man lita på mig.

Oppeby Säteri

Jag fick skjuts ut till Kungliga Sörmland i en snabb och dessutom vacker Mercedes. Väl framme på Oppeby Säteri gick jag in i den vackra huvudbyggnaden och träffade en man.

Sa hej och märkte snabbt att han talade engelska. Jag sa:

“My name is Hannah Gerner”

Han sa:

“My name is Johnny Logan, nice to meet you”

Mr Logan har kammat hem tre vinster åt sitt hemland Irland i Eurovision Song Contest. Den låt jag förknippar med honom är “Hold me now”.

Linda Lampenius har medverkat i alla konserter på Oppeby Säteri och denna var den fjärde. Jag har sett henne uppträda tidigare i Stockholm och gillar henne skarpt. Blandningen mellan fiol och även det mer moderna. Ni som känner mig vet att jag älskar kontraster.

Hon berättar från scenen om att hon kommer ge ut en bok i höst som jag tillika kommer att läsa.

Det var första gången jag såg Robert Wells live och han är sannerligen ett underbarn. Sedan var det hans hustru Maria Wells med trion Vocalettes. De andra två medlemmarna heter Pernilla Cowan och Hanna Wanngård. De skönsjungande och dessutom prisbelönta damerna showade loss rejält på scenen till de 500 personerna i publikens förtjusning.

Vidare startade konserten med ägaren av Oppeby Mikael Gripenstedt som lyckades med bravur inledningen och han fick samtidigt några samtal i hans mobil. Ett av dem var samtal från vår konung. Så klockrent för sedan kom vår kung till konserten i form av den välkände imitatören Göran Gabrielsson.

Jag är mer än nöjd med konserten, underbar underhållning av riktiga proffs.

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri

Jag fick dela ut blommor till stjärnorna på scenen men höll mig i bakgrunden till de riktiga blomsterflickorna vars största idol är Linda Lampenius. En av flickorna spelar själv fiol.

Ser fram emot nästa års uppsättning och vilka artister som då kommer komma till underbara Oppeby.

Efter den hyllade konserten blev vi bjudna på goda snittar och dryck från Trosa Stadshotell.

Säteriet har anor sedan 1600-talet. Idag drivs det som ett modernt jord- och skogsbruk.

Det finns en stor lokal som du kan hyra för bröllop och fest. Det finns även utrymme för förvaring av dina ägodelar såsom bil, båt och husvagn. Dessutom finns sedan ett vandrarhem “OppebyRooms” du kan läsa mer på deras hemsida här.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/kasta-bagaget-ar-forlegat/

Kram Hannah

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri
Bildkälla Oppebykonsert.se

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri

 

Blomsterkvinna på Oppeby Säteri
Bildkälla Oppebykonsert.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *