Boktips

Fotokonst av Stockholm Pride

Hej Fredag,

Hoppas ni mår bra!

I tisdags hade jag nöjet att närvara på Peter Ortviks Release – Party för sin senaste bok som heter “Pride Parad & Party i Stockholm. En fotodokumentär.

Det är hans bilder från Pride 2007-2019 som en fantastisk kavalkad med glädje, humor, kärlek och med respekt.

Vi har sett honom på TV 4 nyhetsmorgon där Peter berättar om när han fotograferar upplever han det som att dansar med de människor som går i Pride paraden. Han fångar politiker i tåget och då hoppar SÄPO fram! Men det gick bra för Peter har varit med länge.

Peter Ortvik har i grunden en karriär som tandläkare. På grund av en olyckshändelse  och senare en ögonsjukdom blev han tvungen av avsluta den yrkesbanan efter 17 år.

Trots sin synskada har Peter fortsatt med sin passion att fotografera.

Förra året hade jag en kräftskiva och frågade Peter Ortvik om han ville komma och fotografera den kvällen och han sa ja. Jag fick hans bok Disco Night Fever i gåva en fantastisk bok och historia från Stockholms nattlivs historia, missa inte den.

Fotokonst av Stockholm Pride

Jag tog med mig Julia Cubo som är en operasångerska och jazzsångerska på eventet. Hon är skolad vid presigefulla New England Conservatory of Music som ligger i Boston, Massachusetts, USA.

Hon har en internationell karriär som operasångesrka och uppträtt både i Barcelona, London, Rom såsom som i Boston och New York för att nämna några platser.

Nästkommande tid kan ni se henne i Marbella, Monaco och Portofino men då som popsångerska.

Hon lanseras här i Sverige nu. Vi kommer få se mycket mer av henne bland annat med Robert Wells och Linda Lampenius.

Nu vill jag önska alla en härlig helg. Själv kommer jag tillbringa den i Sörmland där jag skall laga mat och bada och basta. ha det bra nu så ses vi snart.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/du-kan-radda-liv/

Kram Hannah

Fotokonst av Stockholm Pride Fotokonst av Stockholm Pride

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *