Musik

Den bisarra 27 Club

Hej,

Hoppas ni mår bra. Jag själv tränar mycket och arbetar på som vanligt.

I dag skriver jag om den bisarra 27 Klubben. Detta har blivit ett stort fenomen och är belamrad av myter.

Den första som dog var Robert Johnson som var en amerikansk musiker. Han sålde tydligen sin själ till djävulen och dog år 1938 endast 27 år gammal.
Jag har sett dokumentären om Brian Johnson som drunknade i en swimmingpool. Han bildade Rolling Stones med Mick Jagger och Keith Richard. Han dog också i en ålder av 27 år.
Den 18 september 1970 dog Jimi Hendrix även han vid 27 års ålder. Han växte upp utan sina föräldrar och fick bo hos släktingar. Han led av tungt narkotikabruk samt att han var ekonomisk pressad för han hade skrivit på ett kontrakt som var ekonomiskt riktigt illa.
Bara kort efter nämligen den 4 oktober 1970 avlider Janis Joplin som var en av 1960 talets stora sångerskor känd för hennes hesa känsliga röst i samma ålder.
Filmen The Rose där Bettle Midler slog igenom har inspirerats av Janis Joplin.
Den 3 juli 1971 hittades Jim Morrison, sångaren i The Doors död i ett badkar i Paris. I staden där han är begravd och dit många fortfarande vallfärdar till den mytomspunne stjärnan.

Den bisarra 27 Club

Siffran 27 har vidare en speciell betydelse i musikhistorien.

Det var när Kurt Cobain som 27 club myntades. Han var frontfiguren i bandet Nirvana.

Now he’s gone and joined that stupid club. I told him not to join that stupid club”. Så sa Cobains mor till en reporter som kom och knackade på hennes dörr morgonen efter att hon förlorat sin älskade son.

Varför jag skriver denna blogg just i dag om detta ämne är för att idag är det 10 år sedan Amy Winehouse lämnade jordelivet.

Jag lyssnar mycker på Winehouse och har dessutom sett dokumentärer om hennes korta liv samt lyssnar på poddar om henne.

Som ett resultat av hennes alkoholmissbruk och ätstörningar dog hon vid en ålder av 27 år.

Det var hennes livvakt som hittar henne och nedanför hennes säng finner man tre vodkaflaskor.

Nu i samband med stjärnans 10-åriga bortgång släpper Amys mamma en ny dokumentär om sin dotter. Janis Winehouse vill ge en annan syn på sin älskade dotter som var en begåvad och smart dotter.

Winehouse hade så mycket mer att ge till sin eftervärld. Så som många andra gånger kom det in en kärlek och denna gången introducerade heroin för den fullfjädrande stjärnan.

Amy hann bara ge ut två album men blev en ikon för sin omvärld och kammade hem hela sex grammys.

För tio år sedan kunde hon inte uppdatera sina egna sociala medier detsamma som skedde för Lady Di med flera. Det blev tabloiderna som gav ut skräpmedia och förstörde för dessa kvinnor.

Det fanns inga gränser för kvinnohatet mot dessa kändiskvinnor. De kunde skriva vad som helst och publicera vilka bilder som helst. De ägde inte sina egna berättelser som man kan göra idag.

 

Vetenskap säger någonting annat

Det finns över 40 musiker som dött just vid en ålder av 27 år. Det finns en överrisk för alkohol och drogrelaterade dödsfall för musiker och en stark koppling till mord och självmord.

Vetenskapen säger att snittåldern att dö för stora musiker är 56 år.

Vår egen Avicii dog vid en ålder 28 år och vi saknar honom så mycket. Jag var nyligen på Hedvig Elenora kyrka minneslund med min yngsta dotter för att visa henne minneslunden där Tim Bergling skylt finns.

 

Det finns väldigt många konspirationsteorier något som nog alla känner till efter vår tids pandemi.

Elvis Presley dog 42 år gammal och tack vare alla spekulationer så valde hans pappa att släppa mer stoff om rock kungens död först 50 år efter hans död. Det kommer ske år 2027.

Jag kommer aldrig glömma den 16 augusti 1977 då min pappa och storebror grät då rockkungen dog.

Sist men inte minst såg min yngsta dotter dagens ljus den 16 augusti 2003 och delar dessutom födelsedag med en riktig stor kvinnlig ikon nämligen Madonna och hon har överlevt pophistoriens vetenskap.

Älskar dig så Madonna och såg dig i Berlin anno 2008.

 

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/anknytningstrauman-ar-det-svaraste/

Kram Hannah

Den bisarra 27 Club

Den bisarra 27 Club

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *