Psykologi

Att Mentalisera Är Att Stanna Upp Och Tänka

Visste ni att frontalloben färdigutvecklas först vid vid 25 års ålder och först då har människan reflektionsförmågan, intressant tycker jag. Med mentaliseringsförmåga innebär att man går utanför sig själv och tittar på sina egna tankar, känslor och beteenden.

Vanligt är att människor lätt kan tillskriva andra personers beteenden och tankar.

 

Att Mentalisera Är Att Stanna Upp Och Tänka

Om man är bra på mentalisering det vill säga att hon är bra på att lyssna på andra.  Vara uppmärksam, insiktsfull, klok och oerhört engagerad i andras liv. Men det egna livet är ofta  kaotiskt fyllt av försakelse och självhat.

 

När känslorna är fulla så sänker man mentaliseringsförmågan.

Har föräldrarna god mentalisering har de förmåga att ge trygg anknytning.

 

De flesta jag träffar i livet har inte mycket kunskap och jag tidigare trodde alla veta. Men idag vet jag att många inte har den kunskap.

 

Har ikväll varit på en middag men var var väldigt noga med att åka hem efter huvudrätten.
I taxin frågade taxichauffören om vi kunde fika och jag sa bestämt nej.
Varför tror ni jag är singel? Jo för ingen matchar min hjärna .

 

Måste sova nu för att imorgon ge mig in i Verkligheten att vara ensam sjuksköterska till väldigt många äldre människor någonstans i Stockholm.

Bloggtips https://hannahgerner.se/borjar-arbeta-som-sjukskoterska/ ‎

Att Mentalisera Är Att Stanna Upp Och Tänka

 

Sov gott kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *