Resor

Albanien i mitt hjärta

Hej Onsdag,

Hoppas ni mår bra. I söndags natt steg vi upp klockan 04.00 och tog en BOLT till Arlanda terminal 5. Länge sedan jag flög med SAS och till min stora glädje träffade jag stewarten Leonard som är systerson till min väninna Ann Sörhus. Kan berätta att jag kände mig så trygg. Jag har tidigare varit flygrädd men det har blivit bättre nu.

Vi landar på Korfu vilket är speciellt eftersom landningsbanan är kort och till största delen omgiven av vatten. Efter det åkte vi bärplansbåt som är en båt med vingliknande bärplan monterade under fartygets skrov. När hastigheten ökar, planar båten upp på bärplanen, och skrovet lyfts upp ur vattnet.

Efter denna färd kom vi till vår slutdestination i Albanien nämligen Saranda.

Vi åkte hit med tron att det skulle vara billigt. Till en början kände jag mig grundlurad för vinflaskorna i vanliga affären är dyra samt första lunchnotan var pricy. Sedan blev det bättre. Vi hittade restauranger med supergod mat mestadels sallader och en massa skaldjur. Vi dricker det lokala vinet och det kostar 40-60 kr för en halv liter på restaurangerna.

Albanien i mitt hjärta

På söndagen blev vi bjudna på en härlig vinprovning på restaurang Centrali. Ägaren till restaurangen som dessutom producerar vin lät oss prova. Jag skulle tycka det vara kul med ett samarbete för på Systembolaget finns det inget vin från Albanien. På morgonen vandrade vi upp till Lekuresi Castle som ligger på ett berg och njöt av den vackra panoramautsikten över Saranda 360 grader. Visste ni att Albanien består av 70% berg?

I förrgår tog vi en tur till Blue Eye. Syri i Kalter är en vattenkälla, ett naturligt fenomen. Med den över 50 meter djupa vattenkällan varifrån det bubblar upp till ytan. Det virvlade massor av vackra Dragon Fly som är trollsländor, se bilder nedan.

Höjdpunkten på resan var igår när vi åkte till Ksamil som verkligen är ett paradis. Jag googlade på ”Europas 10 bästa stränder” och Ksamil låg som nummer två. Jag rekommenderar slutligen väldigt mycket att åka till Albanien, så vackert och människorna är så fina.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/lamnat-det-vita-nervgiftet/

 

Stor kram Hannah

Albanien i mitt hjärta Albanien i mitt hjärta Albanien i mitt hjärta Albanien i mitt hjärta Albanien i mitt hjärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *