PsykologiRelationer

Rädslans Makt Över Ditt Kärleksliv

Hej,

Vi människor har rädslor med oss redan från födelsen. De är en viktig funktion för vår överlevnad. Att människan överlever genom historien är dessutom tack vare vår utvecklade hjärna. Våra livsviktiga grundkänslor och en av dom är rädslan.

Vår fantastiska hjärna

Den del i hjärnan som hanterar rädslor är amygdala som ingår i det limbiska systemet. Den kallas känslohjärnan och tillhör centrala nervsystemet. Rädsla är kroppens försvar att om vi är i fara som funnits med oss sedan urminnes tider. Tillsammans med ilskan ingår den i vårt känslomässiga försvarssystem.

Rädslans Makt Över Ditt Kärleksliv

Rädsla är ett fascinerande fenomen och samtidigt utövar makt inom politiken och i kyrkan genom skrämselpropaganda och domedagspredikningar. Tilläggas kan är att rädslor är ett stort område så jag smalnar av det till

rädslor kopplat till kärleksrelationer.

Ensamhet

Rädslan för ensamhet gör att många söker kärlek. Han har ett syfte och tar in en partner snabbt i hans liv och är kärvänlig till en början.
Han säger att han älskar dig i alldeles för tidigt stadium som visar att han inte vet vad att älska någon är.

Många gånger är det inte riktig kärlek utan det kan göra att personen försöker kontrollera dig. Så småningom ännu en dysfunktionell relation med inslag av svartsjuka, våld och maktkamp.

Övergivenhet

Rädslan för att bli övergiven är jobbig. Arbeta hårt med ditt inre och förstå att du har ett eget värde.
Lika viktigt är det att du vågar stå på egna ben och är stark.
Kanske blev du övergiven som barn? Växte upp utan dina föräldrar eller levde med en mamma med psykisk ohälsa som inte var benägen att ge dig kärlek.

Det sätter spår som att ensamheten blir en tillflykt för du aldrig är älskad samtidigt att ingen går att lita på.

När rädslan tar över blir hela hjärnan kidnappad av en känslostorm och du blir beredd att antingen fly eller slåss som du med nyfikenhet kan du rida dig ur stormen.

Bloggtips

Min mest lästa blogg är anknytning och sex https://hannahgerner.se/anknytning-och-sex/

Du minns dessutom inte mycket från din barndom, kanske enstaka händelser. För att bli en oberoende självsäker vuxen så måste du blivit älskad och väl omhändertagen som barn.
Det går att läka de tidiga såren som du fick som barn om du har en partner som ser och möter hela dig.

 

Frihet

Personligen är vidare min rädsla att bli fråntagen min frihet

Nyfikenhet

Sist men inte minst. Vill du styras av dina rädslor eller vill du våga vara nyfiken. Jag har bestämt mig för trotsa mina rädslor för jag drivs av min medfödda nyfikenhet. Livet är spännande och har du samtidigt ett öppet sinne så välkomna kärlek i ditt liv.

Rädslans Makt Över Ditt Kärleksliv

Kram Hannah

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *