Sverige

På hummersafari i Fjällbacka

Hej lördag.

På hummersafari i Fjällbacka

Jag sitter nu på Bryggan i solen och skriver. Precis hemkommer från hummersafari ute i Fjällbacka Skärgård. Det har varit på min bucket list i flera år som nu äntligen besannades. Var ute med en fiskare som lär oss allt om humrar. Vi fick upp flera honor med rom och de fick vi kasta tillbaka annars får vi böta. Det som lönar sig mest att fiska är havskräftor. Fiskaren berättade att förra året drog han upp 4 ton.

Deckardrottning

Att det just blev Fjällbacka tycker jag var mycket bra då jag även gått i Camilla Läckbergs spår. Deckardrottningen som blivit så otroligt framgångsrik på sina böcker som säljs i över 60 länder. Hon sitter ohotad på tronen och hennes bolag drar in miljonbelopp varje år.

Valde att ta tåget till Uddevalla och sedan bussen till den lilla fiskebyn. Här bor det cirka tusen invånare.

Celebritet

Det jag inte kände till var att Ingrid Bergman bodde på ön Dannholmen som ligger i Fjällbacka skärgård när hon kom till Sverige. Bergman älskade ön från första stund. Bohuslän var djupt religiöst och eftersom världens mest berömda skådespelerska kommer med sin tredje man vart det stor uppståndelse när Ingrid kom till Fjällbacka första gången.

Hennes barn Isabella och Roberto bor kvar på ön och syns titt som tätt i Fjällbacka. Prinsessan Caroline av Monaco har även syns i den lilla fiskebyn.

Ingrid Bergman har vunnit hela tre Oscars. Två i kategorin bästa kvinnliga huvudroll och en i kategorin bästa kvinnliga biroll. Den andra svenska kvinna som vunnit är Alicia Vikander som belönades i kategorin bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen The Danish Girl.

Slutligen blev Greta Garbo nominerad hela fyra gånger men fick aldrig någon Oscars statyett i sin hand

Sist men inte minst tycker jag mer och mer om Västkusten. I fjol besökte jag Marstrand och gillade verkligen ön. Får se till att bocka av mina Västkusten pärlor på min bucket list snart igen.

På hummersafari i Fjällbacka

På hummersafari i Fjällbacka

 

På hummersafari i Fjällbacka

På hummersafari i Fjällbacka På hummersafari i Fjällbacka

 

 

 

Kram hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *