Event

OperationAid till Ukraina

Hej Lördag,

I torsdags var det Ukrainas Självständighetsdag och jag blev inbjuden på en välgörenhetsmiddag på Spritmuseum. Det var genom fantastiska Operation Aid.

OperationAid är en välgörenhetsorganisation som hjälper Ukraina. De ägnar sig mest på de akuta behoven att leverera mat och medicinsk utrustning. De har som exempel lämnat 2353 stycken “Woman Care-Kit”. Som innehåller hygien- produkter för kvinnor packade i en väska av härdigt material som kan användas över tid. Även “Kid-Kit” som ger glädje till barnen i en påse med små gåvor, pyssel, sockor, godis, leksak.

Det som gäller nu är att få fram flera ambulanser för det behövs för att rädd liv. Följ gärna deras arbete på Instagram, det gör jag.

Mina tankar går tillbaka till Almedalen 2018 då jag träffade intiativtagarna till Eezer MC-ambulans som räddar gravida kvinnor att komma till sjukhus och som räddar liv i Burundi och i Kenya.

OperationAid till Ukraina

Jag träffade underbara Carola och hennes söta dotter Zoe och även för första gången Kjell Bergqvist.

Jag visste inte att Familjen Bergqvist har en insamlingsstiftelse.  Den har funnits sedan 2017 och ett av deras arbeteb är simklubb Huay Yang. Det är stiftelsens hjärtebarn och är det första projektet. Många barn är inte simkunniga i Thailand och simskolan är riktad till thailänska barn som vill lära sig simma. De var bland de första som skänkt pengar till OperationAid.

Carola har också varit engagerad i OperationAid från början.

Just nu längtar jag till den 14 September då jag och en väninna skall flyga till Vancouver och upptäcka staden. Sedan den 17 September äntrar vi Royal Caribbean International. Jag har åkt med detta rederi 3 gånger tidigare och mitt betyg är väldigt högt. Skall bli spännande och se vad min väninna tycker då detta är första gången för henne.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/ta-er-till-nobelparken/

 

Kram Hannah

OperationAid till Ukraina OperationAid till Ukraina OperationAid till Ukraina

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *