corona

Klasskillnader i vinden av Corona

Hej lördag,

Haft en kanon start med löpning och sol i blicken. Efter det cyklade jag ner till Lisa Elmqvist och hämtade ut mat som jag beställt via appen Karma.

 

Karma – rädda mat

Ni som inte känner till den appen så samarbetar Karma till större delen av restauranger. Via sin app säljs överbliven mat billigt, som ändå skulle slängas.

Bolaget har tuffat på och gjorde sin bästa månad någonsin i mars. Men har som så många andra företag nu tvingats permittera större delen av sina anställda i vinden av corona.

Klasskillnader

Som jag skrivit om tidigare så slås jag över klasskillnaderna i coronakriget. Läser Johan Hakelius krönika i dagens Expressen. Han skriver om rapporteringen från Stockholms restauranger och uteserveringar.

Där sitter en medial övre medelklass i alldeles för tät närvaro. Men har ni hört talas om campingfolket? Stockholmarna kanske inte känner till det, men i resten av landet vet kanske fler hur det är. Det började i påsk och nu är campingplatserna fulla. Där gnuggar sig husvagnarna mot varandra, förtält mot förtält. Där delar överviktiga, sockersjuka, och ålderstigna riskgrupper vattenkranar och tvättstuga.

I vissa av våra förorter till Stockholm är det väldigt trångbott. Det kan bo 15-20 personer i en tvårums lägenhet och vi vet att pandemin fått fäste där.

Klasskillnader gör sig också påminda att de rika hemmafruarna kan isolera sig medan en ensamstående kvinna måste åka till sitt arbete.
Vi människor är ett flockdjur så tänker även på singlar som inte har en partner kan ta sina vänner som sin familj under denna svåra tid.

Viktiga riktlinjer

Det viktiga är att kunna förhålla sig till riktlinjerna som myndigheterna ber oss gång på gång att göra.

När jag klev in på äldreboendet i mars måndag ville cheferna o några i personalen ta mig i hand. Jag blev förvånad och utbrast:

– “Vi tar inte i hand nu i Corona kriget”

Därför tycker jag mitt arbete med att ta immunitetstester på omsorgspersonal är så viktigt. Jag har satt flera i karantän som bär på antikroppen IgM och därmed fortfarande är smittsamma och därmed räddar vi liv.

Kram Hannah

 

2 reaktioner på ”Klasskillnader i vinden av Corona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *