Sverige

Är jag en hypokondriker

Hej,

Nu lider 2020 mot sitt slut och för mig sköljer sorgen och minnen över mig då min ängel min allra käraste syster lämnade jordelivet imorgon för 20 år sedan. Detta år har så många fler vandrat upp bland änglarna. Jag tillbringar just nu tidiga mornar och sena kvällar på olika äldreboenden. Jag träffar mest kvinnor från spännande kulturer men även män. Bilden nedan är från ett av de många sprakande möten. Denna gång med vackra Samira som är en av vår tids hjältinnor. Tacksam att jag kom fram till detta beslutet då jag känner mig som bäst behövd att vara en modern Florence Nightingale I dag blev jag nästan hög för jag lyckades genomföra ett viktigt möte.

Är jag en hypokondriker

Lyssnar nu till Claes Elfsberg i Sommar & Vinter I P1 som förlorade sin dotter i livmoderhalscancer för snart tre år sedan.

Har ont i min kropp för jag är lite hypokondriker som man numera kallar hälsoångest. Imorgon ska jag gå på cellprov på Mama Mia.

Jag har cellförändringar i livmoderhalsen som visserligen har gått tillbaka men jag vill kontrollera dessa nu ett år senare. Nja nu när jag googlar så inser jag att jag inte är en hypokondriker utan att jag bara är en noggrann person som mer än gärna går på screening undersökningar och vill upptäcka farliga diagnoser på tidigt stadium, alltså arbeta förebyggande.

Tillbaka till det speciella mötet. Jag är enträgen och lämnade den offentliga sjukvården för jag var trött på ålderdomliga hierarkier inom arbetsliv och gamla vårdsystem. Jag gillar ifrågasättande, reflektion och vetenskap.

I dag lyckades jag med att en anhörig få träffa sin pappa på hans bemärkelsedag. Pappan har överlevt vår tids virus. Jag satte verket i gungning redan i går. Vill med sunt förnuft och kunskap skapa viktiga möten och vågar slutföra det. Sagt och gjort med tillåtelse från chefen mötte jag patientens dotter i porten och gav henne munskydd och visir. Vi  åkte ensamma upp i hissen och gick direkt in i patientens rum med tårta och blommor. Tack snälla att även jag fick blommor och kommer alltid minnas att detta möte är livsviktigt.

Slutligen jag önskar er en trevlig nyårsafton som jag själv kommer arbeta 8-21 på ett äldreboende någonstans i Stockholm.

Sist men inte minst lär er mer om livmoderhalscancer och prevention https://hannahgerner.se/kvinnan-som-dog-av-mannens-otrohet/

kram Hannah

Är jag en hypokondriker

Är jag en hypokondriker

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *