Psykologi

Anknytningstrauman är det svåraste

Hej Tisdag,

Hoppas ni haft en fin midsommarhelg. Jag själv blev bjuden på en trevlig tillställning ute vid Mälarhöjdens båtklubb och hade förmånen att få ta med både en väninna och min käre storebror.

Resten av helgen har jag varit hemma och tagit hand om min ena dotter som blev sjuk. Nu är hon åter på benen igen med dessutom ett negativt covid intyg i sin hand. Imorgon flyger hon med väninnor till älskade Mallorca.

Upprinnelsen till dagens blogg är att jag blivit attackerad på två samkväm och har sedan funderat på varför det blev så och kommit fram till följande.

Anknytningstrauman är det svåraste

De som vill försöka skapa drama kan ha ett anknytningstrauma som är det svåraste. Det innebär psykisk skada som har uppstått i tidig barndom genom misshandel eller sexuellt utnyttjande. Alltså elakhet och grymhet från vuxna eller på ett annat sätt störd anknytning.

Många gånger är inte personen i fråga medveten om svåra händelser i livet då vi använder oss ofta av bortträngning som är en vanlig försvarsmekanism som är viktig för att klara av våra liv och skydda oss från ångest.

Fått mina vaccinationer

Det kan vara så lätt att se brister och fel hos människor men det är viktigt även att reflektera vem du själv egentligen är.

Jag väljer att kännetecknas av energi och kraft och som skapar beslutsamhet och klarhet. Det väcker ofta förståelse och omsorg i mina relationer till omvärlden som även ger mig lättnad.

Visste ni att ögonkontakt är väldigt viktigt och det hjälper oss att närma våra känslor. Det är något jag tänker på mycket både privat och professionellt. Det är något du kan lägga märke till i dina relationer.

Slutligen sitter nu på min lilla balkong och det svalkar så skönt. Nyss hemkommen efter en cykeltur till Filadelfiakyrkan där jag fick min andra dos vaccin.

Minns sedan tillbaka till min barndom när jag hängde med min kompis M och hennes familj på söndagsskola där, visste inte vad pingstkyrkan var. De flesta helger var jag dock ute i Sverige och tävlade i simning. Tränade ofta innan skolan och nästan alla kvällar i veckan.

Jag inser att många lever i sin egen lilla box. Säger till den ena kvinnan:

“Jag har aldrig berättat och talar aldrig illa om dig”

Hon sa:

“Tack vad snäll du är”.

Många utgår från dem själva. Jag kommer aldrig kunna rädda världen men räddar lilla Hannah. Flickan från Åkersberga.

Sist men inte minst bloggtips

https://hannahgerner.se/karlekshyllning-till-forna-karnfamiljen/

Kram Hannah

Anknytningstrauman är det svåraste

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *