Resor

Vilnius i vacker vinterskrud

Hej Onsdag,

Hoppas ni mår bra, själv ligger jag nedbäddad i en förkylning. Jag blir alltid sjuk i december månad och är glad att detta händer nu och inte på juldagen för då skall jag vara värdinna till en lunch till hela min släkt.

Jag har lärt mig tycka om att resa ensam. Den första resan gick till Krakow där jag även besökte Auschwitz. Krakow är en fantastisk stad som jag rekommenderar. Varför jag åkte ensam är för att mina döttrar åkte dit på klassresa, så jag tänkte att varför inte jag kan ju åka dit ensam.

För några veckor åkte jag till Edinburgh ensam. Jag tänkte egentligen bjuda med mig en person men han hade inget pass så jag valde istället att göra slut.

Jag har försökt så många gånger att gå vidare och det har väl gått sådär. Tittar på “Scener ur ett äktenskap”. Då jag själv är skild känner jag igen mig mycket och hoppas få träffa min ex man på middag snart med mina döttrar då han numera är singel.

Jag har sagt upp mig från min fasta tjänst som barnmorska så passar på nu att göra många trevliga resor. Har besökt både Estland och Lettland men aldrig Litauen. Hittade billig flygbiljett till Litauens huvudstad Vilnius tur och retur för under 1000 kr så bokade kvickt.

Vilnius i vacker vinterskrud

När jag väl fann så billig flygbiljett valde jag att boka ett fint hotell. Jag valde att bo på Relais & Chateaux Stikliai Hotel där både vår drottning Silvia och Hilary Clinton och fler kungligheter och celebriteter bott.

Det kom en taxi från hotellet och hämtade upp mig på den lilla flygplatsen på söndag morgon. Jag blev uppgraderad till ett finare rum och sov några timmar då jag var på en sen middag under lördagen och sov inte en blund.

Senare gick jag ut och det snöade rejält. Som tur bar hade jag på mina bästa vinter kläder.

Bokade en timmes egen tid på hotellets spa och simmade i poolen och njöt i den varma bastun.

Det räcker att upptäcka Vilnius på 48 timmar jag lovar du kommer ha det underbart.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/skottland-i-mitt-hjarta/

 

Kram Hannah

 

Vilnius i vacker vinterskrud Vilnius i vacker vinterskrud Vilnius i vacker vinterskrud Vilnius i vacker vinterskrud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *