Vetenskap

Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn

Hej igen!

Idag tog jag med min mor till Kampementsbadet. Har nog inte varit där på över 10 år, rekommenderas nu i den tropiska värmen som vi har i Stockholm.

Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn

Jag måste skriva om något som är en förälders värsta mardröm och som tyvärr händer nämligen drunkningsolyckor. Drunkning är den vanligaste dödsorsaken bland barn 1-6 år.

När min dotter E fyllde 5 år i februari 2007 fick hon börja i den kommunala simskolan. Jag som gammal simmerska ville hon skulle börja tidigt. Det var väldigt tur och jag rekommenderar alla att sätta sina barn i simskola.

Sommaren 2007 var vi bjudna till goda vänner i Roslagen. Vi kom dit på eftermiddagen och våra vänner började värma upp badtunnan som vi vuxna  satt och drack champagne i. Innan hade barnen haft väldigt roligt i den nybyggda poolen och jag släppte aldrig blicken från barnen då de badade, ville alltid ha koll på barnen.

Det började bli dags för middag så jag och M gick in i köket och började förbereda salladen och köttet.

Efter en stund kommer min E in till köket med blöt klänning. Det visade sig att hon hade ramlat i poolen och lyckats simma upp till ytan och kravla sig upp på egen hand. De andra barnen var yngre och hade bara tysta stått och tittat på.

Jag blev ursinnig på min ex man som hade suttit och druckit öl med pappan i familjen och alltså inte haft koll på barnen.

Barn kan drunkna genom att ramla i en vattenpöl och definitivt i sin plask pool. Barn drunknar tyst och det går dessutom fort

Tips för att förhindra drunkning

1. Använd flytväst.

2. Kom överens om vem som har uppsikt över barnen och turas om att vara ansvarig.

3. Sätt barnen i simskola så fort de kan ca 4-5 år.

Trygg Hansa har utvecklat ”Babybojen” i nära samarbete med Svenska Livräddningssällskapet. De insåg att barn drunknar innan de fått chansen att lära sig simma. Babybojen kan du ladda ner som en app och är ett trestegs program som lär barn att flyta i badkaret från 9 månaders ålder. Therese Alshammar är ambassadör. Detta minskar risken för att drunkna och appen har belönats med Guldägget.

Sist men inte minst simma lugnt och Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn.

Kram Hannah

 

Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn

Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn

2 reaktioner på ”Släpp Din Mobil Och Håll Ögonen På Ditt Barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *