Kvinnohälsa

Samhället har inte råd med okunskap om klimakteriet

Hej Tisdag,

Hoppas ni mår bra, det gör jag så stimulerande att arbeta med kvinnohälsa och det gör jag på Gaudii Clinic. Det är så många som lider på grund av urininkontinens.

Chefer ser ett tydligt samband mellan långtidssjukskrivningar för kvinnor 40-65 år och klimakteriebesvär.

En brittisk studie som Newson Health Research and Education publicerade i oktober 2023 visar att många kvinnor på toppen av sin karriär väljer att helt hoppa av stegen. Hälften av dem blev sjukskrivna och valde sedan att säga upp sig eller gå i förtidspension. Samhället har inte råd med okunskap om klimakteriet och förlora anställda på grund av det.

Min egen spaning är att många kvinnor vill inte själva förstå att de är i klimakteriet och helt negligerar det istället för att söka kunskap.

Övergångsfasen kallas förklimakteriet och är en hormonell berg-och-dal-bana. När kroppen förbereder sig för att avsluta mensen permanent kan många kvinnor uppleva känslomässiga förändringar och en mängd olika fysiska symptom, allt från nattliga svettningar och till minskad sexlust och urininkontinens.

Man måste fokusera på sin hälsa som alltid såsom kost, träning, och vila.

Klimakteriet är tiden när östrogenhalten sjunker och vi slutar producera ägg.

Samhället har inte råd med okunskap om klimakteriet

Klimakteriet brukar inträffa när kvinnan är mellan 45 och 55 år. Det kan börja mycket tidigare för vissa kvinnor. Men övergången till klimakteriet händer inte från en dag till nästa. Det är en process som sker gradvis.
På grund av olika faktorer, som den förminskade östrogenmängden ökar risken för vissa hälsotillstånd som benskörhet, hjärtsjukdomar och förändringar i vaginan och urinblåsan. Ett hälsosamt och aktivt leverne kan i vissa fall motverka dessa tillstånd, men vi är alla olika. Prata därför med din läkare för att veta vad som gäller för dig.
Har du problem med urinkontinens så tveka inte utan ta kontakt med oss på Team Gaudii Clinic
Kram Hannah
Samhället har inte råd med okunskap om klimakteriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *