BarnmorskaKvinnohälsa

Nytt Revolutionerande Inom Kvinnohälsa

Hej Sköna Söndag,

Hoppas ni mår bra. Jag mår bra är tacksam för min familj och kära vänner. I december hörde en klok snygg kvinnlig entreprenör av sig till mig. Vi hade tidigare sett varandra inom politiken bara en gång tidigare och blev vänner på sociala medier. Hon berättade att hon och hennes parhäst låg i uppstarten i en av Sveriges första kliniker med fokus på bäckenbotten och undrade om vi kunde ta en kaffe tillsammans. Jag visste inte riktigt va det rörde sig om men var ledig så gick med bestämda steg dit.

Mötet blev mycket bra, Jag började kolla upp den nya tekniken, visste ju sedan tidigare att många kvinnor har problem med urinläckage, nedsatt intim tillfredställelse och att många lider och tiger, det är väldigt väl dokumenterat.

Jag har under alla mina år som barnmorska sagt att kvinnor måste göra sina knipövningar helst hela livet, muskler måste ju tränas. Sedan även informerat att postpartum det vill säga efter förlossningen om de har fortfarande problem finns det invasiva metoder att ta till det vill säga operation.

Nytt Revolutionerande Inom Kvinnohälsa

Det finns två typer av urininkontinens det är:

Ansträngningsinkontinens då urin läcker vid hosta, nysning eller löpning.

Trängningsinkontinens föreligger när man känner sig kissnödig och man kan inte hålla sig. Det vill säga att du ofta måste gå och kissa.

Blandinkontinens Det är vanligt att ha en blandning av ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens. Det kallas för blandinkontinens. Blandinkontinens innebär att du både har svårt att hålla tätt när du anstränger dig och att du plötsligt blir kissnödig och har svårt att hålla dig. Den här typen av inkontinens är vanligare hos dig som är kvinna.

 

Nästa möte med entreprenörerna blev en härlig lunch. Jag hade då läst grundligt på om den relativt nya icke invasiva metoden som är banbrytande som kan hjälpa många kvinnor och faktiskt män.

Nu har vi startat upp vår första klinik på Östermalm. Detta som händer är banbrytande.

Jag behöver någonting nytt att utveckla inom kvinnohälsa som jag brinner för.

Läs mer på vår hemsida https://www.gaudiiclinic.se/

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/mad-about-the-boy/

 

Stor kram Hannah

 

Nytt Revolutionerande Inom Kvinnohälsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *