Psykologi

När du dömer någon så dömer du dig själv

 

Hej Torsdag!

Jag är utbildad psykoterapeut och är genuint intresserad av psykologi. Jag ger gärna kunskap hur man bör skydda sig mot negativa energier och bli lite tuffare. Här kommer lite tips till dig som behöver en skyddsrock att ta på dig ibland.

För att utveckla ett tjockare skinn, så måste du komma ihåg att allt inte kretsar kring dig.

Mitt dåliga humör beror inte på dig.

Din mammas sätt att skuldbelägga dig handlar inte heller om dig. Det handlar om henne.

 

Hitta meningen i ditt liv

Det kan gälla ett livsmål, mission eller moraliska värderingar. Om du finner det och kan se livet ur ett större perspektiv så drabbas du inte lika hårt av små problem.

 

Öva på att koppla bort saker och ting

Som i mitt fall låt dem som vill hålla på att slåss, munhuggas, sticka kniven i ryggen på varandra göra det. Stå över det på alla sätt.

Människor med sitt hemliga förkläde bryr sig icke, när de blir kritiserade. När människor känner att det de säger inte påverkar dig så tröttnar de snabbt.

Lite måste du klara av att ta här i livet. Det bästa sättet att ta emot kritik är att inte bemöta den direkt som du vet bättre att sova på saken. Då kan du reflektera och inte vara som ett barn och bara försvara dig.

Granska dig själv vilket är svårt då det kräver brutal ärlighet. Se på dig själv men kom ihåg att det är stor skillnad på kritik avsedd för att hjälpa dig och sådan som bara är till för att jävlas med dig.

Tänk vad mycket tid du kan frigöra till att bygga dig själv och kunna hjälpa andra till en bättre framtid om du tackar nej till tråkiga luncher med människor där det enda syftet är att diskutera andra.
Jag tar till Eleanor Roosevelt “Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.

När du dömer någon så dömer du dig själv

Så till mina vänner bekanta som jag försöker hjälpa sluta bry er och gå med rak rygg genom vår härliga stad. Men granska dig alltid kritiskt och projicerar du som vi nog alla gör emellanåt så var medveten om att det handlar om dig sj

Idag har jag tagit upp min tennis igen men kommer testa paddel igen har bara kört det en gång. Här kommer en till blogg https://hannahgerner.se/skryt-trojan-pa-idag

När du dömer någon så dömer du bara dig själv

 

 

Kram Hannah

 

 

 

 

 

6 reaktioner på ”När du dömer någon så dömer du dig själv

  1. Kära Hannah, tack för att du delar med dig av din klokhet. Det är alltid lika intressant att läsa din blogg vännen! 💕

    1. Jag har gått psykologgruppens Amforas grundläggande psykoterapiutbildning. Jag ingick i sista kullen. Jag studerade halvtid 2015-2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *