Konst

Li Pamp Stockholms Auktionsverk

Hej Torsdag,

Det damp ner en fin inbjudan för några veckor sedan i min brevlåda. Det var till Moderna Kvalitén på Stockholms Auktionsverk där nu Li Pamp pampar som VD.

Det är världens äldsta verksamma auktionshus som i våras dessutom köptes av Auctionet.
Bland dåtidens kunder finns vidare både kungar och August Strindberg.

Ni kan se Li Pamp i det populära programmet på TV4 “Bytt är bytt” där hon är antikexpert.

Stockholms Auktionsverk etablerades 1674. Epoker som barock, rokoko och tillika gustavianskt har de i sitt gebit.

Under pandemin har intresset för nätauktioner ökat kraftigt. Jag själv hänger på nätauktionernas sajter för det är där marknadsvärdet kommer fram. Vad något är värt just nu är så spännande. Det kan skilja sig radikalt uppåt från vad en expert har värderat ett föremål för.

Sålde för många år sedan en tämligen intetsägande sidetable från Kina som jag tröttnat på. Det blev många spekulanter och den blev såld högt över utropspriset.

Ni som följer min blogg vet att jag köper skor på auktioner. Tidigare köpt Prada för 500 kr. Senare Chanel för 1500 kr. Det är bra då skor är en förbrukningsvara. Vill inte köpa skor för 8000 kr.

Li Pamp Stockholms Auktionsverk

Jag bjöd in en manlig vän som har haft det tufft för han har brutit benet. Fick hjälpa honom med hans kryckor och hålla hans vinglas när vi beskådade all vackra konst. Såg många människor från mitt tidigare liv.

Kvällen var till belåtenhet och jag tackar samtidigt Spoilconcept för inbjudan. Alltid trevligt att djupdyka in i konstens värld och samtidigt njuta till ett glas vin. Spännande att se var prisklassen är just nu.

Stockholms Auktionsverk var fullt av människor som varit så uttråkade under pandemin och det var så underbart att få träffa alla härliga medmänniskor som jag älskar.

Vill du delta så kommer slagauktionen ske den 16-17 november.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/forhandspremiar-…lmen-knackningar/

Kram Hannah

Li Pamp Stockholms Auktionsverk

Li Pamp Stockholms Auktionsverk Li Pamp Stockholms Auktionsverk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *