Politik

Känn ansvar över pengar

Hej Fredag,

Jag är helt slut så väldigt passande med en kväll helt utan plikter.
I dag har jag arbetat på golvet på en barnmorskemottagning där jag trivs mycket bra nämligen Vasamamma.

Hon som startade mottagningen är en kvinna med sinne för ekonomi och från en kultur med höga krav på sig nämligen Iran.

Jag är även ibland på en annan fin mottagning Kvinna Stockholm.

Jag gillar kontraster i livet men det som är gemensamt med dessa två mottagningar är glädjen och kampen att arbeta inom vårt gebit kvinnohälsa. I Sollentuna där är ägarna framgånsrika obstreriker och gynekologer från Syrien.

Sverige är fantastiskt och inte konstigt att även de från Frankrike, Tyskland med flera vill komma till oss. Vårt samhälle är uppbyggt med trygghet och är ett enkelt samhälle till exempel när man är småbarnsförälder.

Jag hoppade av att vara fast anställd som barnmorska på BB Stockholm Family 2015. Tanken när jag skilde mig var att utveckla mig själv vilket jag lyckats med. Men baksidan var att när BB Sophia stängde.

Jag kommer aldrig starta en barnmorskemottagning för det finns inga pengar att hämta hem. De som finns går kanske runt men inget mer, en har gått i konkurs.

När ett samhälle går ner för räkning drabbar det kvinnohälsan först.

Känn ansvar över pengar

Då jag varit lite engagerad politiskt råkade jag höra:

“Så bra med barnmorskor de är så pålästa och billiga i drift”

Läser Irena Pozar krönika i dagens Expressen och det gör ont.
Det blir som att jag sitter på barnmorskemottagningen och ljuger för mina kvinnor som jag vill allt gott och att de ska få en bra upplevelse av födelsen av deras barn.

Vi kan såklart inte styra allt men att lämna en kvinna som har rätt till smärtlindring och mänskliga rättigheter som man läser överallt om att vi i Sverige har rätt till.

Låt inte detta gå ut över oss på golvet det är politiker som ibland inte har ens arbetat på golvet och utan skolning ska bestämma var våra pengapåsar skall gå till.

Jag som råkar befinna mig på golvet har alltid haft ekonomiskt sinne men ser att jag är ganska ensam om det.

Läser just nu boken 1919 kvinnornas år av Unda Hörner. Missa inte den fantastiska kvinnohistoria så läs allt från framgångssagan med min idol Coco Chanel som gav ut sin parfym Chanel nr 5 och kemisten Marie Curie när hon startar sitt radiuminstitut och hur kvinnorna fick sin rösträtt i Tyskland.

Känn ansvar över pengar inte bara din privatekonomi utan över all skatt du betalar.

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/bli-en-akta-syster/

 

Allt gott kram Hannah

Känn ansvar över pengar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *