Event

In bed with Marilyn Monroe

Hej Sveriges Nationaldag!

Sitter på fint modernt tåg som tar mig till Örebro och jag skall spana in en världsutställning om Marilyn Monroe.

Först min spaning om Corona. Har nu tagit tester på över 200 personer i olika delar i Sverige. Studien jag deltar i såsom andra studier visar att de flesta inte haft covid-19. Men det som slår mig är att nästan alla jag provtagit som är immuna som jag själv är, har haft nedsatt smak- och luktsinne precis som var väldigt tydligt för mig.
Mina andra symtom var feber 38,6 grader och extrem trötthet.

In bed with Marilyn Monroe

Nu på väg hem mot Stockholm igen. Utställningen med över 200 exklusiva föremål från Monroes privata liv och karriär var riktigt sevärd. Föremålen är en del av Ted Stampfers privata samling, den största i sitt slag i världen. Han började samla när han var tonåring. Hans samling blev stor 1999 då hennes personliga tillhörigheter såldes på aktion.

Jag hoppas att folk med min utställning kan få en ny bild av Marilyn, bortanför bilden av henne som sexsymbol eller blont bombnedslag. Folk borde få en chans att förstå människan bakom hennes karaktär”.

Jag spanade in

  • accessoarer
  • kläder
  • personliga brev
  • dokumentklipp
  • fotografier
  • vigselring

Utställningen gör det möjligt för besökare att dyka in i Monroes värld. Där ges man möjlighet att gå igenom de mest betydelsefulla stadierna i hennes liv och karriär.

Utställningen vittnar om en stark kvinna på mitten av 1900-talet som stod upp för sin egen frigörelse.

Fin utställning, värd resan till Örebro. Otroligt hur vissa människor fångar oss trots se varit döda i snart 58 år.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/klasskillnader-i-vinden-av-corona/

Stor Kram Hannah

In bed with Marilyn Monroe In bed with Marilyn Monroe In bed with Marilyn Monroe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *