Personligt

Ibland hejdar sig tiden

Hej

Har ju lovat att återkomma om Sommar i P1 som firar 60 år nästa år. Det var dåvarande underhållningschefen Tage Danielsson som står bakom idén. På 1970-talet talades det mycket politik i  programmen och det orsakade en folkstorm. Jag minns sommaren 1996 då jag var på ön Fjärdlång och nästan blev förälskad i Jan Eliasson efter hans sommarprat.

Denna sommar har jag lyssnat på fler program än någonsin.

Ibland hejdar sig tiden

Igår lyssnade jag till journalisten och kommunikationschefen Ingrid Wall. För ett år sedan gick hennes dotter ombord på ubåten Nautilus för att senare aldrig mer komma hem.

Jag känner igen mig i det Ingrid beskriver hur vänner och bekanta hanterar en när man förlorat en älskad familjemedlem. Jag förlorade min syster för 19 år sedan. Att det räcker att ge en kram. Det ger så mycket kärlek. Du behöver inte säga något, bara finnas där.

Jag vill hjälpa till att förvalta minnet av en ung, smart, medmänsklig kvinna. Det är dags för Kim att ta plats. Hon har skrivit i många tidningar såsom New York Times, The Guardian och Harper´s magazine. Kim har dessutom blivit belönad med pris för sitt reportage om klimatförändringar och kärnvapentest.

Sist men inte minst varje år på Kims födelsedag den 23 Mars delas nu Kim Walls minnesfond ut till kvinnliga journalister i form av resestipendium. I går sprang människor runt om i världen “Spring för Kim” och “Run for Kim”. Alla intäkter går till Kims minnesfond.

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer.

Jag har sprungit idag på Djurgården där jag njutit av Jaume Plensas konst och av kungens får. Ha en superhärlig augustilördag nu.

 

K R A M Hannah

 

 

 

Ibland hejdar sig tiden

 

Ibland hejdar sig tiden

 

Ibland hejdar sig tiden

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *