Medicin

Hellre känslor än smärta

Hej Torsdag,

Hur har ni det i snöstormen. Själv har jag det bra för jag är hemma.

I dag har jag varit i Sollentuna och arbetat på en barnmorskemottagning. Jag hade tur då vi fick besök från en reprensentant från Karo Pharma så jag fick en bra presentation om ett relativt nytt läkemedel i Norden nämligen Dolerin.

Visste ni att 1 av 5 i Europa lider av smärta?

Inom mitt gebit träffar jag kvinnor som lider av endometrios, utomkvedshavandeskap, missfall och annat som har svår smärta. Jag träffar även kvinnor som skall göra en abort eller sätta in en spiral eller p-stav.

Ger ofta råd om smärtlindring och nu har jag fått kunskapen om ett nytt bra läkemedel som heter Dolerin som innehåller paracetamol och ibuprofen.

Jag kan ta ett exempel det jag brukar rekommendera kvinnor som jag ska sätta in en spiral på. Jag brukar säga att ta 1 gram paracetamol dvs alvedon samt 400 mg ibuprofen dvs ipren.

Nu finns det tabletter med dessa två aktiva verksamma substanser men du kan ta dessa i minsta mängd men till snabbare debut och en överlägsen smärtlindring.

Hellre känslor än smärta

Jag har haft så fina möten idag och känner det ger så mycket tillbaka. Att människor vågar visa känslor, det är det som är livet självt. Att ha fasader är inte min grej det vet ju ni.

Lyssnade till Johan Rabaeus när Katarina Hair intervjuar honom om depression och passion. Han berättar om sin livsresa när hans lillasyster dog när hon svalde en plastlekskap vid 1,5 års ålder när Johan var 8 år och som såklart hans mamma aldrig kom över.

Han berättar även om en ensamhet som jag idag känner. Tack vare att människor öppnar upp sig så kan det ge så mycket för medmänniskor.

Tack Johan och alla som vågar visa er sårbarhet.

Nu ser jag fram emot imorgon återigen träna på Sthlm Barre klockan 09.00 sharp.

Mitt liv är alltid nya berg att bestiga såsom jag önskar.

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/linkedin-vagen-till-arbete/

 

Kram Hannah

Hellre känslor än smärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *