Kvinnohistoria

Från ord till handling

Hej söndag,

Tänkte dela med mig från en av årets viktigaste galor nämligen Fadimegalan som gick av stapeln idag. Imorgon är det kransläggningscermoni på Fadimes grav i Uppsala och det är 17 år sedan hon blev mördad av sin egen pappa.

Sara Mohammedär grundare till GAPF

Sara lämnade sin familj som 17-åring efter att blivit hotat till livet av sin bror i Irak. Hon kom till Sverige som politisk flykting och lever under skyddad identitet. Även som så många andra kvinnor gör som var på galan idag.

Från ord till handling

 

Bli medlem i GAPF

Jag är medlem i GAPF och kom dessutom på att jag ska göra mina döttrar till medlemmar. Vill kämpa mot att en del kvinnor och flickor i Sverige är utsatta av hederskultur och tillika fråntagna sina mänskliga rättigheter.

Från ord till handling

Bildkavalkad från kvällen:

Från ord till handling

 

Sara Danius

I fredags belönades Sara Danius med prestigepriset från Elle “Årets bäst klädda kvinna”. Sara gjorde debut på catwalken på Camilla Thulins visning på Stockholms modevecka iförd sin egendesignade ultimata knytblus. Det är Thulin som tagit fram blusen i begränsad upplaga. Överskottet av försäljningen av knytblusen gick till GAPF.

Från ord till handling

Underbar kväll med engagerade människor. De politiker som deltog delgav slutligen det viktiga budskapet att de går från ord till handling.

 

 

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *