Filmtips

Förhandspremiär av filmen Knackningar

Hej Måndag,

Hoppas ni mår bra, det gör jag för det så vackert utomhus med sprakande höstfärger på träden och medan luften känns så frisk.

Min äldsta dotter sms mig igår och sa hon vill bli läkare. Hon har läst naturprogrammet på Manilla och därtill kommer att hon älskar medicin. Jag ser det hela som en bra grundutbildnig och ytterligare kan hon välja och vraka inom life scince.

Jag kommer aktivt gå in i politiken nu för om de röda vinner måste jag lämna min våning. De kommer nämligen snart införa fastighetsskatt på bostadsrätter. Då blir det för kostsamt för mig som ensamstående dessutom självförsörjande kvinna att bo kvar med att betala så mycket skatt varje år som det kommer att innebära.

Klart det inte är synd om mig, jag kommer alltid klara mig. Vill ha ett bra samhälle. Men ett samhälle som är som Robin Hood tycker jag inte är ok.

Tog snabbtåget till Sörmland sent i lördags efter massa både luncher och middagar ute i Stockholms nöjesliv de senaste dagarna se bilder nedan.

I Sörmland kan jag andas och att bara var och hoppas få åka dit snart igen.

Förhandspremiär av filmen Knackningar

Idag var jag inbjuden på Förhandspremiär av filmen Knackningar som skedde på biografen Grand. Det var en utvald liten exklusiv skara som fick se filmen som är baserad på Johan Theorins kortnovell med samma namn.

Det är en psykologisk thriller med psykisk ohälsa i centrum. Handlar om Molly som förlorat sin väninna och precis kommer ut från en psykiatrisk sluten avdelning.

Molly flyttar in i en lägenhet och vidare tycker sig höra knackningar från sitt tak. Att det finns någon där som är inlåst och behöver hjälp.

Det är en gasljus film där kontentan är att inte bli betrodd för att Molly är en kvinna. Nästan alla kvinnor har eller kommer uppleva detta. Kvinnor kan komma att kallas galna eller hysterikor. Molly börjar tvivla på det hon hör.

Till sist blir det en seger i filmen att Molly hade rätt. Slutet gott allting gott.

Frida Kempff är regissören bakom filmen. Filmen har visats på en del filmfestivalen i världen. Frida har tidigare regisserat flera dokumentärer och kortfilmer som har fått priser runt om i världen. Bland annat vann hennes kortfilm “Micky Badar” juryns pris på filmfestivalen i Cannes 2010.

Jag rekommenderar er att se denna film som har biopremiär den 5 November på en biograf förhoppningsvis nära dig.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/hannahs-disco-night-fever/

Kram Hannah

 

Förhandspremiär av filmen Knackningar Förhandspremiär av filmen Knackningar Förhandspremiär av filmen Knackningar


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *