Boktips

Flickan och skammen

Hej,

Nu packar vi ihop och lämnar Skiathos med bra minnen att ta med oss på färden.

Att skapa bra minnen är viktigt. Jag försöker alltid att minnas det som är bra och snegla mindre på det som var mindre fint.

Flickan och skammen

Har tankat på bränsle och läst Katarina Wennstams bok ”Flickan och Skammen. En bok om samhällets syn på slampor. Kvinnor och flickor har i alla tider blivit stämplade för sin sexualitet. Boken är ett kritiskt reportage om ryktesspridning, sexualitet och skam.

Läser Katarinas första bok ”Flickan och skulden” som handlar om samhällets syn på våldtäkt då jag var på föreläsning som hon höll när jag studerade till barnmorska tidigt 00-tal. Denna bok belönades med Vilhelm Moberg-Stipendiet samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris och en nominering till Augustpriset för bästa fackbok.

Katarina var sommarvärd för programmet ”Sommar” den 6 juli missa inte.

Idag fyller vår kronprinsessa 41 år och förra året var jag inbjuden till hovstallet av min vän David då kronprinsessan fyllde 40 år. Vi drack champagne såklart och vinkade till födelsedagsbarnet och hennes make och barn, väldigt fint minne?.

Nu ska jag och David försöka skapa fler bra minnen genom att bjuda in min mor till champagneprovning i hans vinkällare då mamma fyllde 70 år den 10 juli.

Ses i Stockholm kära följare känns härligt att komma hem.

Kram Hannah

Flickan och skammen

Flickan och skammen Flickan och skammen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *