Barnmorska

Det farligaste du kommer göra i livet kvinna det är att föda barn

Hej,

Är ensam hemma i stan och arbetar. Får saker gjorda fast i ett lugnare tempo på grund av värmen. Just nu sitter jag på balkongen. Det är alltid spöklikt på somrarna här på Östermalm men jag är van. Jag har alltid arbetat vissa veckor på sommaren och tycker det är ganska mysigt.

Oj vad jag ätit isglass idag och har satt upp nya fjäderlampor till mina döttrar hoppas de kommer gilla dem. Kommer blir en överraskning till dem. Jag har alltid pågående projekt här hemma.

 

Det farligaste du kommer göra i livet kvinna det är att föda barn

Visste ni att mödradödligheten minskar i världen men att det dör 800 kvinnor per dag i samband med graviditet och förlossning ute i världen?

Fler än hälften av kvinnorna i låginkomstländerna föder sitt barn utan barnmorska.

Vägen är ofta lång till närmaste förlossningsklinik och det saknas transportmedel. Istället föder kvinnorna sitt barn hemma under ohygieniska förhållanden.

Även vid ganska enkla komplikationer löper kvinnan en stor risk att dö eller skadas svårt.

Kloke älskade Hans Rosling sa:

Experter på mödradödlighet som fattar poängen med hammaren och spikarna inser att det bästa man kan göra för att rädda livet på de fattigaste mödrarna inte är att lära fler lokala sjuksköterskor att utföra kejsarsnitt, eller ge behandling för allvarliga blödningar och infektioner, utan att förbättra transportmöjligheterna till det lokala sjukhuset”.

Eezer The Initiative

Sjukhusen är av begränsad nytta om kvinnorna inte kan nå fram till dem, om  det inte finns ambulanser eller vägar för ambulanser att köra på!

Eezer- initiativet är ett internationellt nätverk som utvecklar enkla MC- ambulanslösningar som snabbt enkelt kan sköta transporterna mellan hemmet och kliniken för att rädda liv.

Vet ni vad största risken och farligaste i livet som kvinna är i Sverige? Det är att föda barn. Finns ju inget annat längre vi har vaccin, antibiotika, fred.

Njut vänner nu och vill hälsa mina manliga följare att jag gillar när ni vågar visa sårbarhet.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/karleksrelationer/

Stor sommarkram Hannah

 

Det farligaste du kommer göra i livet kvinna det är att föda barn

Det farligaste du kommer göra i livet kvinna det är att föda barn

2 reaktioner på ”Det farligaste du kommer göra i livet kvinna det är att föda barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *