EventPolitik

Brunch Mansplaining

Hej!!

 

 

Brunch Mansplaining

I lördags gick jag med i pride paraden med organisationen GAPF som jag är medlem i. Jag har tidigare bloggat om Fadime som blev skjuten av sin far och att hedersvåld faktiskt ökar i Sverige.

Jag fick själv välja vilken skylt jag ville ha i min hand. Då jag vet att kvinnor i andra länder faktiskt kämpar mot slöjdtvånget med sitt liv som insats valde jag denna skylt

Brunch Mansplaining

 

Mansplaining

Jag lovade några på min Facebook förklara hur min medverkan i Pride gör sig berättigad. Vill först säga att alla är välkomna att gå i Pride Paraden bara man följer Prides värdegrund. och en hälsning till de som skrev på min Facebook Mansplaining nej tack.

Jag är motståndare till och vill inte se kvinnor bära burka eller niqab för det är männens makt och kontroll och de kontrollerar kvinnans sexualitet och det är också könsdiskriminerande.

Om vi inte sätter ner foten så ser jag utvecklingen går åt fel håll. Tänker att om kvinnor ska bära slöja för att inte locka män sexuellt är densamma som att en klädsel som inte skyler kroppen gör en kvinna medansvarig vid våldtäkt.

 

I söndags konfirmerades min dotter Livia i Hedvig Eleonora kyrka och jag tog nattvarden. Hennes vänner tvillingarna Lilian och Astrid kom med blommor så gulligt. Jag sa hejdå då hon bara några timmar senare klev på en flight till Palma för sista veckorna på sommarlovet vara med sin far som har ställe där.

På kvällen gick jag och min vän David och åt på Ångbåtsbryggan smögenräkor och lax med dillstuvad potatis. Sedan in till hovstallet och klappade på de två hästar som inte gått på sommarbete.

Brunch Mansplaining

Brunch

Igår var jag bjuden på en härlig brunch på ”Smakateljen” och av ”Mitas Mat”. Jag välkomnades av superfräsch smoothie fylld med nyttigheter och ingefära som jag är så svag för. Sedan åt vi Mitas mat som jag tidigare skrivit om. Har ni inte testat så gör det. Kände mig så mycket piggare efter lunchen och stack ut på en springrunda efter det.

Ha en fortsatt härlig tisdag

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *