Bostad

Bli granne med mig

Hej tidag!

Det är verkligen så välbehövligt med lite ledighet mellan mina intensiva arbetsperioder.

Idag har jag haft en sådan där härlig dag. Gick upp tidigt och tog min löparrunda på Karlavägen och ner mot Stureplan i samtidigt strålande solsken.

Sedan hade jag ett genrep med ett webbinarium som jag sedan tidigare arbetar med och snart kommer sända live tillsammans med folksam och lärarförsäkringar. Efter det cyklade jag ner till Grev Turegatan 25 och fick en ny härlig färg av min hårfrisör Roger Morgan som jag dessutom alltid får så härlig energi från.

Sedan efter det hade jag turen att ha en kär vän i närheten så vi åt en härlig lunch.

Bli granne med mig

I söndags var jag på VIP visning av de två lägenheter som nu finns till försäljning i fastigheten där jag bor. Jag hoppas nu på att få flera trevliga grannar så bli granne med mig.

Det har varit en spännande resa från att lokalen varit garage men det är länge sedan nu. När jag flyttade in hyrde vi ut lokalen till ett företag vilket jag jag inte minns. För jag var mitt i småbarnslivet och samtidigt studerade till barnmorska.

Sedan har vi hyrt ut lokalen till bland annat en second-hand affär och till ett SPA. Och nu att komma in var så kul för det är nya bostäder.

Jag är grymt imponerad hur snyggt det blev.

Det är en trea på 109 kvadratmeter med egen ingång från Valhallavägen. Där gillar jag trappan ner, otroligt snyggt gjort.

Sedan är det en tvåa på 67 kvadratmedeter med ingång från vår vackra innergård. Vi fick träffa mäklarna från Skandiamäklarna och aktörerna från GEFAB som hållt i byggprojektet.

Därtill blev vi som redan bor i fastigheten bjudna på massa god mat och dryck därtill.

Den ständiga bostadsbristen

Det råder en ständig bostadsbrist. Det är olyckligt att bostadspolitiska lösningar lyser med sin frånvaro när flera grupper bland annat unga har väldigt svårt att ta sig in på bostadsmarknaden.
Men samtidigt är det ingen nyhet. Verkligen i ett samhälle som faktiskt alltmer kommer frångå subventioner.

Det känns fint i hjärtat att vi bidragit med två nya lägenheter i Stockholms innerstad.

Hälften av Sveriges befolkning bor i ett småhus. Cirka 25 procent bor i en hyresrätt medan 15 procent i en bostadsrätt i ett flerbostadshus.

Fastighetsbranschen är den första bransch som är jämställd på börsnivå. Av fastighetsbolag på börsen utgör kvinnorna 45 procent av ledamöterna i styrelser och ledningar.

Wow skulle jag ha ett bolag skulle jag tillsätta styrelsen med många smarta kreativa kvinnor.

Bilderna jag delar är blandade från båda två lägenheterna klicka in på Skandiamäklarna för mer bilder och varmt välkomna på visning i helgen.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/bostaden-ar-min-trygghet/

Kram Hannah

Bli granne med mig

Bli granne med mig Bli granne med mig IMG_6774 IMG_6771

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *